Agfa Graphics NVNeschen BeneluxMan Print & Sign BVSmart-SignTetterodeTechnotape BVMimaki Europe BV Bron Drukwerkverdeling
The Solution ShopJolfixAvery DennisonNBC OnlineSignSeenPremere

Volledige automatisering op de pers van Wenatchee World

Volledige automatisering op de pers van Wenatchee World

 

Oosterhout, juni 2016 - Wenatchee World heeft besloten te investeren in automatiseringssystemen voor hun drukpers van Q.I. Press Controls (QIPC). De KBA Comet-pers in Wenatchee (Washington) zal door het dagblad worden uitgerust met het IDS-3D-systeem voor register- en closed-loop kleurcontrole. “QIPC is de beste oplossing voor ons”, klinkt het bij Wenatchee World.

 

Lange sales-cyclus

De gesprekken tussen het dagblad uit Wenatchee, de appelhoofdstad van de wereld, en QIPC gaan helemaal terug tot 2004. Destijds bleek het investeringsklimaat niet optimaal, maar de nood aan registercontrole op de pers bleef bestaan. “Dit was een van onze langste sales-cyclussen ooit”, vertelt Ronald Reedijk, managing director QIPC-EAE Americas, over het binnenhalen van de langverwachte order.

 

Het duurde tot 2014 voordat de gesprekken weer heropend werden. QIPC’s Print2Finish agent Juan Echavarria had tot die tijd nauwe contacten met Wenatchee World onderhouden en ook fabrikant KBA hield een vinger aan de pols. “De goede relatie tussen KBA en QIPC was zeker een belangrijke factor om uiteindelijk toch voor QIPC te kiezen”, aldus de general manager van Wenatchee World, Joe Pitt. “We besloten dat, ondanks dat er veel producten op de markt zijn die enigszins op elkaar lijken, QIPC daarvan de beste oplossing voor ons is. Bovendien is QIPC de beste match met onze KBA Comet.”

 

Consistent kwaliteitsniveau

De acht IDS-3D-camera’s op de KBA Comet met vier torens zijn uitgerust met registercontrole, kleurcontrole, dampening controle en print fault detection. “Hierdoor kan worden bespaard op personeel en inkt”, weet Ronald Reedijk. “Bovendien zal Wenatchee World in staat zijn op een consistent, hoog kwaliteitsniveau te drukken.” Naast het dagblad Wenatchee World, wordt in de drukkerij ook voor commerciële klanten gedrukt. “Kwaliteit is zeer belangrijk voor dat soort klanten. De volledige automatisering zorgt voor added value voor die commerciële klanten ten opzichte van andere drukkerijen.”



Joe Pitt heeft niet alleen hoge verwachten van het systeem, maar ook van de samenwerking met QIPC zelf. “Gedurende het hele salesproces hebben we de gesprekken met QIPC als zeer prettig ervaren. We verwachten dat de relatie tijdens de installatie en daarna enkel zal verbeteren.” Bij QIPC ziet men in de pers van Wenatchee World straks een mooie referentie in het westen van de VS.

 

Over Q.I. Press Controls:

Q.I. Press Controls ontwikkelt en levert innovatieve, hoge kwaliteit optische meet en regelsystemen. Wij zijn wereldwijd actief in de magazine- en krantendruk industrie. Onze totaal oplossingen worden ondersteund door een wereldwijd service netwerk. Deze betrouwbare systemen zijn bewezen in de markt van bestaande en nieuwe drukpersen en bieden onze klanten structureel betere resultaten. 

 

I am here… for you!

 

Voor meer informatie: www.qipc.com

 

meer nieuws