Agfa Graphics NVNeschen BeneluxMan Print & Sign BVSmart-SignTetterodeTechnotape BVMimaki Europe BV Bron Drukwerkverdeling
The Solution ShopJolfixAvery DennisonNBC OnlineSignSeenPremere

Tecnau demonstreert nieuwe oplossingen voor book productie en op Drupa

Tecnau demonstreert nieuwe oplossingen voor book productie en op Drupa



April 2016, Ivrea, Italië – Voortbouwend op haar diepe fundering in het leveren van toonaangevende, betrouwbare oplossingen aan transactionele en direct-mail klanten, heeft Tecnau zich gecommitteerd aan het leveren van oplossing voor de grafische sector nn boek productie.



Op de Tecnau stand (stand D63, hal 8A) wordt het Libra One boekblok productie systeem gedemonstreerd en staat inline opgesteld aan de nieuwe Océ ColorStream 6000. Libra One is een volledig geautomatiseerd systeem dat het mogelijk maakt om boeken met variabele specificaties in hoogte, breedte, dikte en impositie achter elkaar te verwerken.



Met Libra One is het mogelijk deze ‘books of one’ effectief te verwerken waardoor het op voorraad houden van boeken niet meer nodig is, waarbij kosten en het risico van onverkochte voorraad wordt geminimaliseerd. Libra One maakt het mogelijk voor uitgevers om nieuwe segmenten te bedienen waar kleine oplagen of enkele exemplaren standaard is.



De boeken worden afgewerkt op de Libra 800 variabele binder. De Libra 800 is een meerklems binder met laadrobot en kan boeken met wisselende specificatie door elkaar heen verwerken. De boeken worden nagesneden op de Libra VT, een volledig variabele threeknife trimmer.



Naast een web-based Libra One is nu ook een Libra One CS beschikbaar en is gebaseerd op de invoer van losbladige output. Het Libra One CS heeft vele voordelen, ten eerste wordt het handmatig voorsnijden van de boekblokken overbodig en ten tweede produceert het voorgelijmde boekblokken wat de verdere verwerking vereenvoudigd. Libra One schakelt automatisch van 2- naar 4-up imposities en terug, zonder make-ready tijd, bij een constante snelheid tot 16.000 vellen per uur, zelfs bij het verwerken van ‘books of one’.



Daarnaast demonstreert Tecnau haar nieuwe Stacker S25 in combinatie met de Cutter C23. De Stacker S25 is voorzien van een nieuwe grijper technologie en zorgt voor een betrouwbare velhandling zelfs voor output met een hoge inktbezetting. De Cutter C23 is voorzien van een dubbele roterende messen voor het schoonsnijden van ‘full bleed’ producties.



In deze configuratie wordt tevens Tecnau's WebVision kwaliteit monitoring systeem gedemonstreerd.



Tecnau presenteert tevens een uitgebreide versie van Tecnau Connect (voorheen bekend als PrePost Manager), een centraal platform om de Tecnau afwerking lijnen aan te sturen, data te verzamelen en het generen van rapporten, of ‘remote service’ uit te voeren.



Daarnaast kondigt Tecnau de nieuwe TC 7000 W cutter aan, en is geschikt voor het verwerken van papierbaan breedten tot 560 mm. De guillotine mes ondersteunt een breed scala aan media, van 50 tot 250g. Zoals bij alle producten in de TC 7000 serie kan deze cutter worden gecombineerd met verschillende uitvoermogelijkheden als een offset stacker, een staffel afleg of koppeling aan externe nabewerkingsapparatuur.



Voor de verwerking van lange vellen zijn nu twee oplossingen leverbaar, de bekende High Pile Stacker h10, en de nieuwe stacker S28. Deze laatste is ontworpen om stapels tot 250 mm in offset te stapelen, tot 710mm lang. De h10 is gericht op de verwerking van grotere oplagen en stapelt tot een hoogte van 700mm. Met de h10 kan continue worden geproduceerd en ondersteund het uitnemen van de output gedurende productie. Tenslotte Tecnau introduceert NewsReady, een ‘entry level’ oplossing voor digitaal gedrukte krant productie. Het modulaire ontwerp biedt een hoge mate van flexibiliteit voor de gebruikers, waardoor het systeem eenvoudig van krant productie kan worden omgesteld naar andere commerciële printtoepassingen.



Giuliano De Marco, Tecnau CEO, zegt "Tecnau is enthousiast om nieuwe leading-edge finishing oplossingen te demonstreren op Drupa voor boek productie en grafimedia toepassingen. Onze Drupa deelname bevestigd ons commitment om gebruikers van ‘high- speed inkjet’ systemen die mogelijkheden te bieden om het maximaal gebruik te maken van de mogelijkheden van digital print.



De Tecnau product portfolio wordt in Nederland vertegenwoordigd door Rotaform Systeemtechniek, en heeft veel kennis en ervaring op gebied van digital print toepassingen voor direct mail en boekproductie.

meer nieuws